Netlinkek

 Elfelejtett Jelszó
 Regisztrálok
Megtekintve: 34|Válasz: 0

[Tudomány] Bödök Zsigmond - Magyar feltalálók.......+1könyv

[Cím másolása megosztáshoz]

750

Téma

932

Válasz

5577

Pont

Gyémánt

Rank: 8Rank: 8

Pont
5577

Aktív tagTéma medál ITéma medál VI

  • Kapott 271 köszi
  • Adott 8 köszi
Elküldve 2019-4-14 11:43:09 | Mindent mutat |Olvasó mód
Bödök Zsigmond - Magyar feltalálók a repülés törtenetébenA kiváló magyar elmék különösen vonzódtak a repülés tudományához. Kis nemzetünk olyan nagyszerű tudósokat adott a világnak, akiknek nevéhez olyan, a repülésben nélkülözhetetlen alapelvek kidolgozása fűződik, amelyekkel nem egy esetben évtizedekkel előzték meg korukat. Schwarz Dávid, az első merev vázas léghajó megalkotója. Fonó Albert, a sugárhajtás elvének atyja, Kármán Tódor, az első helikopter és a sugárhajtású repülőgépek kifejlesztője olyan jeles alakjai az egyetemes repülési tudományoknak, hogy méltán sorolhatók az aviatika halhatatlanjai közé.

Bödök Zsigmond - Magyar feltalálók az automobilok történetébenIgazi látványosságnak számít, ha néhanapján az autómatuzsálemek megszállott gyűjtői parádés felvonulást tartanak valamely nagyváros utcáin. A ma már ritkaságszámba menő, kiglancolt, csillogóvillogó veterán autócsodákra elegendő egy pillantást vetnünk, hogy meggyőződjünk, gazdáik mily nagy becsben tartják megszerzett kincseiket. A Magyar Talentum könyvsorozatban, amelynek immár ötödik kötetét tartja kezében a tisztelt olvasó, ezúttal azokat a magyar mérnököket és feltalálókat mutatjuk be, akik az automobilok történetében játszottak meghatározó szerepet. Jó lenne hinni, hogy örökségünk megőrzése, szerető féltéssel történő gondozása egykor szellemi alkotásainkra is kiterjed és ugyanolyan büszkeséggel mutogatjuk majd azokat a világnak, mint teszik azt manapság a patinás oldtimerautomobilok tulajdonosai.

Bödök Zsigmond - Magyar feltalálók a távközlés történetébenAz éteren át történő földi távközlés még az emberiség történelméhez viszonyítva is röpke pillanatnak számít, nem beszélve a világegyetem koráról. A távíró, a rádió és a televízió technikájának a kifejlesztése a földi távolságok mihamarabbi áthidalása céljából született meg, de kezünkbe adta a kulcsot, hogy egykoron értekezni tudjunk a kozmosznak egy barátságos zugában élő sorstársainkkal?

Bödők Zsigmond-Látványos égi jelenségek 2005-2006Színes képanyaggal kerül bemutatásra Bödők Zsigmond csillagász által a közeljövő várható látványos égi jelenségei

pdf 29mbA tartalom megtekintése vendégek számára nem lehetséges, kérlek jelentkezz be.
Válasz írásához be kell jelentkezni Belép | Regisztrálok

Pontszerzési szabályok

Archivum|Mobil|Darkroom|Netlinkek  

GMT+1, 2019-4-23 04:07 , Processed in 0.092364 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Gyorsválasz Fel Vissza a listához