Fantasy-Sci-fi A világűr Robinsonjai - (Earth 2) 1. egyetlen teljes évad

Státusz
Lezárva a további válaszoktól.
Csatlakozott
Dec 13, 2019
Téma
5,620
Üzenetek
8,277
Reakció pont
993
Pontok
243
Évszám
1994
Státusz
Teljes évad
Info
szinkronizált (dual), amerikai, sci-fi sorozat, DVDRip.XviD.Hun
Nyelv
Tárhely
  1. Data.hu PRÉMIUM

A világűr Robinsonjai - (Earth 2) 1. egyetlen teljes évad 1994
színes, szinkronizált (dual), amerikai, sci-fi sorozat, DVDRip.XviD.Hun

MTEyOTUxNg.jpg


rendezték: Jim Charleston, Joe Napolitano, John Harrison, Félix Enríquez Alcalá, Michael Grossman, Deborah Reinisch, Daniel Sackheim, Scott Winant, Janet Davidson, Frank De Palma, Joe Ann Fogle, James Frawley, Sandy Smolan
írták: Michael Duggan, Carol Flint, Mark Levin, Billy Ray
producer: Tony To
ügyvezető producerek: Michael Duggan, Carol Flint, Mark Levin
zene: David Bergeaud
operatőrök: Stephen Lighthill, Félix Enríquez Alcalá
vágók: Laurie Grotstein, Chip Masamitsu, Tim Tommasino, Joanna Cappuccilli Lovetti, Paul Martin Smith
szereplő-válogatás: Megan Branman

szereplők:
Clancy Brown (John Danziger)
Sullivan Walker (Yale)
Jessica Steen (Dr. Julia Heller)
John Gegenhuber (Morgan Martin)
Rebecca Gayheart (Bess Martin)
Richard Bradford (Broderick O'Neill parancsnok)
Joey Zimmerman (Ulysses Adair)
J. Madison Wright (True Danziger)
Antonio Sabàto, Jr. (Alonzo Solace)

200 évvel járunk a jövőben. Az emberiség arra kényszerült, hogy elhagyja a Földet, és űrállomásokon létesítsen új lakóhelyet. Az űrállomásokon született gyermekeket egy titokzatos és végzetes betegség támadja meg. Egy bátor asszony űrexpedíciót szervez, hogy megmentse fiát és még 200 gyermeket. Úticéljuk egy 22 fényévnyire eső bolygó, ahol az életfeltételek olyanok, mint egykoron a Földön. Űrhajójuk hibája azonban arra kényszeríti a felfedező-csapatot, hogy kényszerleszállást hajtson végre a G889 elnevezésű bolygón. A hajótöröttek csak akkor maradhatnak életben, ha eljutnak a bolygó egyetlen olyan pontjára, ahol megfelelőek az életkörülmények. Hosszú és megpróbáltatásokkal teli útjuk során ismeretlen eredetű lényekkel találkoznak, és természetfeletti jelenségeknek lesznek a tanúi. Céljuk elérését azonban nemcsak külső akadályok, hanem a csapaton belüli ellentétek is nehezítik.

Föld 2 s01e01-02 Az első kapcsolat
Méret: 792 MB
Hossz: 1:35:36
Video: Xvid 512x384 23.976fps 889kbps [V: mpeg4 advanced simple profile, yuv420p, 512x384, 889 kb/s]
Audio: MP3 48000Hz stereo 128kbps [A: mp3, 48000 Hz, stereo, 128 kb/s]
Audio: MP3 48000Hz stereo 121kbps [A: mp3, 48000 Hz, stereo, 121 kb/s]

01.-02. Az első kapcsolat (First Contact)
Új hazában reménykedő, a túlnépesedett Földről elmenekülő utazók, valamikor úgy 200 év múlva, a jövőben eljutnak egy bolygóra. A Devon Adair szervezte csoport tiltó kormányrendeletekkel dacolva eljut erre, a 22 fényévnyire lévő bolygóra. A megérkezés után azonban örömük hamar megcsappan, amikor rájönnek, hogy hiányos felszerelésükkel nem lesz könnyű leküzdeni a kezdeti nehézségeket.
03. Az idegen (The Man Who Fell to Earth)
Ahogy a gyarmatosítók felfedezőútra indulnak a bolygón, Gaal jön szembe velük először, aki azt állítja magáról, hogy felfedezőként érkezett ide jó néhány éve. Gaal azt is elmondja, hogy a kobák nem veszélyesek, mégis O'Neill parancsnok egy koba áldozatául esik. Ám amikor a többiek visszatérnek oda, ahol a parancsnok holttestét hagyták, annak csak hűlt helyét találják. Kiderül, hogy Gaal segítségével a parancsnok fogságba esett és váltságdíjként a helybeliek generátorokat követelnek. Hiába kapják meg, amit akarnak, O'Neill nem tér vissza a többiekhez, mert megtudja azt, hogy ki is Gaal valójában és ez az életébe kerül. Gaal pedig csatlakozik a többiekhez.
04. Barátból ellenség (Life Lessons)
A telepesek egyre biztosabbak abban, hogy Gaal nem az, akinek kiadja magát. Gaal is észreveszi, hogy az újonnan érkezetteknek megrendült benne a bizalma, de az is szemet szúr neki, hogy True másképp viselkedik vele, mint a többiek. True csak a jót látja benne és Gaal kihasználja a lány naivitását. A telepesek legnagyobb döbbenetére egy lombikból életre kell egy különös ló, amelyet Pegazusnak keresztelnek. Egy éjszaka True kiszökik, hogy Lovagoljon egyet Pegazus hátán. Gaal ezt észreveszi és a lány után oson.
05. Ígéretek (Promises, Promises)
Alonso Solace álmában gyakran találkozik terrian nevű lényekkel. Egy alkalommal a valóságban is megjelenik egy, hogy a segítségüket kérje a grendlerek ellen, akik Gaal szolgálatában állnak, és foglyul ejtik a terrianokat, hogy rabszolgává tegyék őket. A terrian elmeséli, hogy látta, amikor törzsének tagjai fogságba estek, s hamarosan ő is a grendlerek kezére kerül. A telepesek el akarják kapni Gaalt, ám True megkér egy grendelt, hogy vigye hozzá, és szerez neki egy dűnejárót, amivel elmenekülhet. Azonban True apja és a többiek még idejében felkapaszkodnak a járműre, de Gaal-t nem sikerül fogságba ejteniük, mert ő True-t használja pajzsként. Amikor azonban megpróbál elmenekülni, Danzingernek sikerül rálőnie a dűnejáróra, és Gaal lezuhan. A telepesek épp körbeveszik, hogy leszámoljanak vele, amikor hirtelen a bosszúra éhes terrianok lehúzzák magukhoz a mélybe.
06. Emlékezet-pestis (A Memory Play)
A telepeseket űrhajójuk pusztulásának képei kínozzák, s az újraélt katasztrófa sok megválaszolatlan kérdést vet fel. Egy alkalommal, amikor a katasztrófa túlélői után kutatnak, Yale rádöbben hogy az űrhajó előre megfontolt merénylet áldozatává vált, és maguk között kell keresni az árulót. Danzinger és Baines egy férfira és egy nőre bukkan, akik a veszélyes vírus hordozói. Julia igyekszik megtalálni a vírus ellenszerét, és megdöbbentő felfedezést tesz, amikor rájön, hogy a grendelek nyálában kell keresni a gyógyírt. Firestein, a beteg férfi úgy tűnik tudja, mi is történt valójában az Éden fedélzetén.
07. Víz (Water)
A telepesek készletei erősen megcsappantak, s így minél előbb vizet kell találniuk a bolygón. Danzinger elhatározza, hogy elindul a vízért, Devon pedig vele tart. Már az elején nehézségekkel kell megküzdeniük: alighogy elindultak, a dűnejáró elromlik. Megpróbálják megjavítani, de terriánok ütnek rajtuk, és a lövöldözésben egy golyó eltalálja a víztartályukat, és elfolyik az összes vizük. Nem sokkal később mindkettőjüket áramütéssel elkábítják, és arra ébrednek, hogy össze vannak kötözve, a dűnejáró pedig eltűnt. Nagy nehezen kiszabadítják magukat, és gyalog nekivágnak a pusztaságnak. Egy bukkanó mögött észrevesznek egy tavacskát, amikor azonban belemerítik a kulacsukat, az elolvad a különös folyadékban. Folytatják útjukat, de Danzinger már teljesen kimerült, és Devonnak egyedül kell kitartania, mígnem váratlan segítségre bukkan.
08. Választások (The Church of Morgan)
Veszélybe kerül Morgan és Bess házassága: Morgan egyre jobban hanyagolja Bess-t, az asszony pedig egy beszélgetés során elismeri, hogy egyre inkább érdeklődik más férfiak iránt is. Julia szemtanúja, amint Uly karját könnyedén a földbe fúrja, és ekkor valami megmagyarázhatatlan erőt érez magában. Julia meg van győződve arról, hogy Uly képes kapcsolatba lépni a terriánokkal, akik a földdel összenőve élnek. A titokzatos Reilly utasítására meg kell próbálnia Uly segítségével megszerezni a hatalmat a terriánok felett, hiszen ez a bolygó korlátlan uralmát jelentheti. Céljuk elérése érdekében egy komoly beavatkozást végeznek Ulyn.​
 
Utoljára szerkesztve:

09. Belső ellenség (The Enemy Within)
A telepesek útnak indulnak, hogy új helyet keressenek. Julia még mindig titkos, külön utakon jár, és Reilly-t folyamatosan tájékoztatja az eseményekről. Reilly Ulyt akarja felhasználni arra, hogy összekötő legyen az emberek és a terriánok között. Julia kénytelen beleegyezni a terveibe, és folytatja a különös kísérleteket Ulyn, akin Devon véletlenül észreveszi a tűszúrás nyomát. Julia saját magán is megtapasztalja kísérleteinek váratlan következményeit. Egy alkalommal, amikor éppen beszámolót tart Reillynek, észreveszi, hogy egy terrián figyeli. Végül úgy dönt, hogy Morgan személyében társra lelhet, ezért megpróbálja bevonni titkos terveibe. True kihallgatja Julia és Reilly beszélgetését, de amikor Julia észreveszi, sikerül az apjához menekülnie.
10. Áldozat és megváltás (Redemption)
Amikor Julia titkos tevékenységére fény derül, a telepesek úgy döntenek, hogy a sorsára hagyják őt, de hamarosan lelkiismeretfurdalásuk támad. Alonzo visszamegy érte, és magával viszi az új táborhelyre. Váratlan támadás éri őket, és Devon úgy gondolja, Juliának tudnia kell, kik ütöttek rajtuk. Reilly-től megtudják, hogy egy könyörtelen, hidegvérű gyilkos, egy bizonyos ZED támadt rájuk. A következő támadáskor Alonzo is megsérül, Danzingert pedig a táboron kívül lövés éri, és komoly veszélybe kerül az élete, hiszen a lábában lévő lövedék bármelyik percben felrobbanhat. Ha életben akar maradni, engedelmeskednie kell ZED-nek. Miután a telepesek felmérték a helyzetüket, Julia megpróbál a támadójukról további információt szerezni Reilly-től.
11. Egy különös rituálé (Moon Cross)
Rosszra fordul az időjárás, és a telepeseknek fel kell készülniük a télre. Uly elvezeti Devont egy hegygerincre, ahol egy elhagyatott táborhely közelében befagyott bioszférára bukkannak. Közelebbről megvizsgálva kiderül, hogy a bioszféra meleg éghajlata egy trópusi erdőt rejt. Úgy tűnik, megtalálták az ideális táborhelyet, de egy éjszaka Devon gyereksírásra ébred. Amikor megpróbálja kideríteni, mi lehetett az, egy asszony dúdolását és egy bölcső nyikorgását hallja, majd terriánok árnyait látja a tetőn keresztül, de Uly hirtelen megjelenése félbeszakítja a látomást. Alonzo terriánok fogságába esik, és szemtanúja lehet sajátos föld alatti rituáléjuknak.
12. A Morganit kő 1 (Better Living Through Morganite 1)
Egy alkalommal Devon eszméletlenül, görcsökben találja az alvó Yale-t. Attól tart, hogy Morgan veszélyesnek találja őt, pedig Devon szerint Yale nem kyborg, hanem egy különleges emberi lény. Őrködés közben villám csap le Morgan közelében, és földrengés rázza meg a környéket. Mindenki megzavarodik, Devon pedig Yale-hez rohan, aki figyelmezteti, hogy el kell hagyniuk a tábort. Egy föld alatti járatban Danzinger és társai egy olyan kőre bukkannak, ami fényt sugároz, és úgy tűnik, tökéletesen képes energiát raktározni és kibocsátani. A telepesek arra gondolnak, hogy remek energiaforrás lehet, de Yale aggodalommal tekint az ismeretlen anyagra.
13. A Morganit kő 2 (Better Living Through Morganite 2)
Yale, Bess és Morgan a terriánok fogságába esik, akik bosszút akarnak állni rajtuk egy szerencsétlenül járt társukért, aki az ő baklövésüknek köszönhetően a Föld fogságában rekedt. Eközben a bioszférát is egyre közelebbről fenyegeti a meggondolatlanul aktivizált, félelmetes fegyver előre nem látott hatása, és a telepesek kétségbeesetten próbálják megtalálni a kódot, ami a folyamat visszafordításához szükséges. Bess-nek és Morgannak később sikerül visszajutnia a táborba, Yale azonban túszként a terriánoknál marad. Eközben Alonzo és Devon Yale keresésére indul, s hamarosan szembe találják magukat a terriánokkal. Morgan végső kétségbeesésében a morganithoz fordul, hátha annak sikerül leállítania a veszedelmes folyamatot.​
 
Utoljára szerkesztve:
14. A múlt sugárzása (Grendlers in the Myst)
Danzinger és a többiek egy titokzatos pár nyomára bukkannak. A nő képes lecsillapítani az ellenséges grendlereket, a férfi pedig acélból készült maszkot visel az arcán, és támadólag lép fel mindenkivel szemben. A két idegen, Dell Curry és egy bizonyos Whalen környezetkutatóként került valamikor a bolygóra, és minden jel arra mutat, hogy egymás ellen fordultak. A telepesek, Danzinger vezetésével hamarosan egy fából készült viskóra bukkannak, amit póznákra húzott emberi koponyák vesznek körül.
15. Szerelmi álmok (The Greatest Love Story Never Told)
Danzinger élelem után járva teljesen kimerül a könyörtelen hidegben, amikor hirtelen egy különleges föld alatti világban találja magát, az ott élők gondos felügyelete mellett. Devon eközben Danzinger keresésére indul, True pedig titokban vele megy. Azon a fennsíkon, ahol Danzinger eltűnt, egy rongyokba öltözött figura egy barlang bejáratához inti őket. Devon és True követik a különös alakot, és találkoznak egy Shepard nevű férfivel, aki feltűnően sokat tud Devonról és Ulyról. Amikor hazaindulnak Devon - Danzinger legnagyobb meglepetésére - szeretné, ha Shepard velük tartana, azonban a férfi fogadalmat tett, hogy nem hagyja magára nővérét, akinek lelkét a sötét erők kerítették hatalmukba.
16. Új Pacifica (Brave New Pacifica)
A telepesek mindent megtesznek azért, hogy végre megtalálják álmaik földjét. Alonzo és Danzinger elhatározza, hogy felderítő útra mennek, bár sokan veszélyesnek tartják a vállalkozást. Devon és Julia követi a két férfit, és hamarosan egy barlang bejáratához érnek. Itt egy olyan grendler táborhelyre bukkannak, amit egy különleges pók tart rettegésben. Egy speciális alagút segítségével a négy felderítő hamarosan tengervízre bukkan, de mielőtt mindannyian a tengerpartra érnének, Juliának meg kell küzdenie egy emberi vérre áhítozó grendlerrel, s Danzinger is eltűnik. Végül az egymásra találás öröme sem felhőtlen, mert rá kell döbbenniük, hogy egészen máshova kerültek, mint ahogy azt várták.
17. A jégbe zárt démon (After the Thaw)
Danzinger, Julia és Walman egy jégbe fagyott terrián holttestére bukkan, ami teljesen épen konzerválódott. Nem sokkal azután, hogy beszállították a táborba, Julia észreveszi, hogy valaki kiolvasztotta a jégtömböt, és elvitte a terriánt. Ezzel egy időben Danzingernek is nyoma veszik, de hamarosan rábukkannak egy égő máglyánál, ahol a terrián holttestét égeti el. Elder szerint a terrián teste ártó szellemeknek adott otthont, s felmerül bennük a kérdés, hogy vajon a testtel elpusztult-e a szelleme is, vagy átköltözött valaki másba.
18. Az ifjú terrian király (The Boy Who Would Be Terrian King)
Jelen és jövő veszélyes egymásba fonódását éli meg Devon, miközben igyekszik megmenteni Uly életét. A hamarosan kilencedik évét betöltő Uly mit sem sejt arról, hogy néhány évvel később micsoda veszélybe kerül, amikor megpróbálja megvédeni a terriánok földjét a hatalomsóvár Max marsallal szemben. Devon bátorítja a fiát, és igyekszik megmenteni egy súlyos beavatkozástól, mely kiölné belőle a terrián vért. Az aggódó anya látja, hogy lesz majd egy olyan pillanat a távoli jövőben, amikor kilátástalan helyzetükből csak a gyönyörű lánnyá serdült True segítségével menekülhetnek meg.
19. Küzdelem a létért (Survival of the Fittest)
Danzinger, Julia, Morgan és Alonzo egy felderítőútról hazafelé szakadékba zuhan a kocsijával. Mindannyian súlyosan megsérülnek, különösen Morgan, aki nem tudja mozdítani a lábát. Devon és Yale végül megtalálja őket, s amikor visszatérnek a táborba, egy titokzatos grendler árnya jelenik meg a bioszféra felett. Másnap, amikor a négy felfedező magához tér, úgy érzik, mintha elektromos sokkból ébredtek volna, s mindannyian felidézik, hogyan élték meg a velük történt balesetet. Danzinger, Alonzo és Morgan visszaemlékezésében is szerepet játszik a titokzatos grendler, Julia pedig a grendler hagyatékáról beszél. Négyük különböző története gondolkodásra készteti társaikat.​
 
Utoljára szerkesztve:
20. A szörnyű titok (All about Eve)
Halálos betegség támadja meg a telepeseket, és félő, hogy senki nem tud rajtuk segíteni. Egy száz évvel ezelőtti szerencsétlenül járt űrhajóban azonban két túlélőre bukkannak, s egyikük, aki Elizabeth Ansonként mutatkozik be, felajánlja a segítségét, ha megvizsgálhatja egy halott társuk holttestét. Lassan egyre többen, köztük Bess, Alonzo és Danzinger is megbetegszenek, s Danzinger megpróbál utána járni annak, hogy mi okozza a különös rosszulléteket. Egy számítógép segítségével kiderül, hogy mindannak, ami velük történik, valami módon köze van Reilly-hez, akinek Devon hiába kéri a segítségét. Úgy tűnik, e nehéz helyzetben teljesen magukra maradtak.
21. Valamit valamiért (Natural Born Grendlers)
A telepesek élelmiszerkészletei lassanként kifogynak, amikor egy nap Devon egy grendellel találja szemben magát a tábor szélénél. A grendel Devon felé nyújt valamiféle gyümölcsöt, de hirtelen megijed, és elszalad. Nem sokkal később Bess is találkozik egy grendlerrel, de ő sokkal barátságosabban fogadja, mint Devon, és megkapja a gyümölcsöt, bár cserébe odaadja Morgan felszerelését. Julia megkóstolja a gyümölcsöt, ami ehetőnek bizonyul, és a telepesek megbízzák Besst, hogy keresse meg a grendlert és hozzon még. Amikor rátalálnak a grendlerre, az besurran egy barlangba, ahová csak Bess megy utána. Eközben Alonzót néhány terrian csapdába ejti, és a meglepett pilóta egyszer csak arra eszmél fel, hogy élve temetik el.
22. A tavaszhozó (Flower Child)
Besst és Danzingert egy különleges virágpor megfertőzi, és míg Juliának sikerül Danzinger tüdejét megtisztítani, addig Bess elszökik. Morgan, majd Julia és Alonzo is a nyomába erednek, s hamarosan megtalálják Bess és még valaki más nyomait. Nem sokkal később egy grendler holttestére bukkannak, akinek ugyanaz a virágpor okozta a halálát, ami most Besst és Danzingert is megfertőzte. Morgan rátalál Bessre, aki azt mondja, hogy a benne lakozó anyagot odaviszi, ahova annak jutnia kell. A táborban eközben Yale megvizsgálja a Danzinger testébe került port, miközben Morgan segít Bessnek eljutnia arra a helyre, ahová valami megmagyarázhatatlan erő hívja, s ahol csak valami csodával határos módon képesek elkerülni az elkerülhetetlent.

MTA2MTIwOA.jpg


Code:
Kérlek, jelentkezz be ha látni szeretnéd a rejtett tartalmakat.


Saját feltöltés, jelszó nincs​
 
Státusz
Lezárva a további válaszoktól.
Home Regisztráció
Top