Netlinkek

 Elfelejtett Jelszó
 Regisztrálok
Megtekintve: 75|Válasz: 0

Bajor májgombócleves

[Cím másolása megosztáshoz]

1210

Téma

110K

Válasz

210K

Pont

Elérhetetlen

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Pont
23104

Aktív tagBulvár I

  • Kapott 5 köszi
  • Adott 9 köszi
Elküldve 2017-5-24 01:04:03 | Mindent mutat |Olvasó mód
Hozzávalók                                                                                                                           
  • 25 dkg borjú- vagy marhamáj
  • 1/2 db kezeletlen citrom
  • 1/2 fej hagyma
  • olaj
  • 1 ek frissen aprított petrezselyem
  • 1/2 tk majoránna
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 25 dkg szikkadt kenyér
  • 1,25 dl tej
  • 1 db tojás + 1 db tojássárgája
  • 1 ek mustár
  • bors
  • 8 dl marhahúsleves-alaplé
  • 3 ek felkarikázott újhagymazöld és/vagy petrezselyem a díszítéshez
  • A májat ledaráljuk vagy robotgéppel durvára pürésítjük. A citrom héját lereszeljük. Az apróra kockázott hagymát némi olajon üvegesre pároljuk, majd levesszük a tűzről. Összekeverjük az 1 ek petrezselyemmel, a majoránnával, a citromhéjjal, valamint egy kevés szerecsendióval, és hűlni hagyjuk.
  • A kenyeret a héja nélkül 1/2 cm-es kockákra vágjuk, és egy tálban megöntözzük a felforrósított tejjel. Hozzáadjuk a villával elkevert tojást és tojássárgáját, valamint a májat és a mustárt. Lazán összeforgatjuk a hagymás keverékkel, és megsózzuk, megborsozzuk.
  • A májas masszából vizes kézzel 8 db gombócot formázunk, és a felforralt alaplébe helyezzük. A tüzet gyengébbre vesszük, és a gyöngyöző lében megfőzzük a gombócokat 8-10 perc alatt. Ezután habszedőkanállal kiemeljük, és adagonként mélytányérba tesszük. A visszamaradt lét átszűrjük, és a tányérokba merjük. Végül a levest megszórjuk a tetszés szerinti zöldfűszerrel, és forrón tálaljuk. Friss parasztkenyér illik hozzá.

Válasz írásához be kell jelentkezni Belép | Regisztrálok

Pontszerzési szabályok

Archivum|Mobil|Darkroom|Netlinkek  

GMT+1, 2017-6-27 20:11 , Processed in 0.080152 second(s), 33 queries .

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Gyorsválasz Fel Vissza a listához