Netlinkek

 Elfelejtett Jelszó
 Regisztrálok
Megtekintve: 246|Válasz: 0

Másfél éve tart a terrorhullám Európában

[Cím másolása megosztáshoz]

1271

Téma

110K

Válasz

310K

Pont

Elérhetetlen

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Pont
33326

Aktív tagBulvár I

  • Kapott 7 köszi
  • Adott 15 köszi
Elküldve 2017-5-24 00:52:49 | Mindent mutat |Olvasó mód
                    Az elmúlt másfél évben szinte nem volt olyan hónap, hogy ne történt volna valamilyen terrorcselekmény Európában. A merénylők többségéről mindig kiderült, hogy közük van az Iszlám Államhoz, vagy, hogy éppen a migrációs hullámmal érkeztek Európába. Ezidáig csaknem 400 -an vesztették életüket ezekben a támadásokban.
               
                        
        
                Sikoltozás, pánik, és ablakon kiugráló emberek a Bataclan koncertteremnél: sokan így próbálták sokan menteni az életüket 2015 november 13-án, amikor egy összehangolt terrortámadás történt Párizsban. A merénylők robbantottak a Stade de France stadionnál és ártatlanokra támadtak kávéházakban és éttermekben is. Több mint 130-an meghaltak.
Az egész világot sokkolta a támadássorozat.
Rémület, sírás és csomagok szerte szét Zawentem nemzetközi repüléteren: tavaly márciusban Brüsszelben csaptak le merénylők: robbantottak a metróban is.
Néhány hónappal később, a támadók Isztambulban csaptak le. Az Atatürk repülőtéren három öngyilkos merénylő nyitott tüzet az utasokra, majd felrobbantották magukat. Az emberek pánikszerűen menekültek, a terminál a robbanások után szinte romokban hevert.
Ezután ismét Franciaország volt a célpont. Ez alkalommal Nizza, ahol egy kamion hajtott a tömegbe.
Nizza, 2016. július 15.Francia rendőrök a nizzai merénylő, a rendőrök által lelőtt, tunéziai Mohamed Lahouaiej Bouhlel észak-nizzai otthona közelében 2015. július 15-én, egy nappal az után, hogy a 31 éves férfi bérelt teherautóval belehajtott a francia nemzeti ünnepet lezáró késő esti tűzijátékot néző tömegbe és közben a lövéseket adott le a dél-franciaországi város tengerparti sétányán. Legkevesebb 84-en vesztették életüket, többtucatnyian megsebesültek, közülük 18-an életveszélyes állapotban vannak. (MTI/EPA/Olivier Anrigo)

A támadástól pár méterre volt egy magyar társaság is, csak a szerencsén múlt, hogy nem történt nagy baj.
„Láttam, ahogy a kamion felment a sétálóutcára és elgázolt egyszerre 5-6 embert” – mesélte egyikük.
A terroristák később Németországot is célba vették. Tavaly Berlinben egy kamionnal hajtott a tömegbe egy vásáron egy tunéziai férfi.
Idén márciusban Londonban hasonló volt a forgatókönyv. Egy autóval hajtott a gyalogosok közé egy terrorista. Pillanatok alatt pánik tört ki.
„Senkinek nem kívánom, hogy ezt átélje, mert nagyon ijesztő volt, mikor nem tudod, hogy mi történik, ott van-e még a merénylő, elmenekült-e, vagy bármi, amivel megtámadahatott volna. Nagyon rossz átélni egy ilyet” – mondta Szili Fanni, aki akkor a helyszínen volt.

Válasz írásához be kell jelentkezni Belép | Regisztrálok

Pontszerzési szabályok

Archivum|Mobil|Darkroom|Netlinkek  

GMT+1, 2018-1-23 13:03 , Processed in 0.081909 second(s), 33 queries .

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Gyorsválasz Fel Vissza a listához